(N) Kishtwars Chocolate Chip (Mette)

Ett bild-maraton på vår nya tjej som har fått vara ute och bli fotograferad. Denna Norska prinesessa har vi valt att kalla efter Mette-Marit så klart. Men kort och gott så kallas hon Mette.

Söndagens utställning

Gick MYCKET bra!!!
Alla katter tog sin cert och Doris blev til och med nominerad! Blunder blev BIS veteran och tvåa I öppna klassen. Mycket tack vare den proffs-styling vi fick av burgrannen Eli, som låg bakom fler BIS den dagen. Hon vann nämligen kattungeklassen med sin fantastikt söta perserkattunge, som redan blivit SW och som denna dag blev Junior Winner!
Stora grattis til henne.

Dagen var väldigt stressad men otroligt rolig. Extra roligt var det att få visa upp Doris i panel även om hon inte fick några domarröster. Hon har ju hämtat sig så otroligt bra fån sin operation och är ju en väldigt vacker katt, som inte hade hela pälsen med sig denna utställning. Så kanske kan hon göra ännu bättre ifrån sig nästa gång. Doris verkade trivas med att ha Blunder som sällskap och hade faktiskt ögonen öppna på Söndagen (för första gången). Så Blunder kanske ska få följa mer gånger. (Han har ju trots allt chans på BIS) =)!

Våra unga tjejer visade sig också väldigt fint, och båda fick beröm av domarna för sina fantastiska tyngder och bra bestomme, vilket är roligt eftersom Sune ofta får höra att han är liteför lång och smal. På Sunde brukar de uppskatta hans fina topp och lågt satta öron, vilket brudarna kanske har sämre av. Så det finns en chans att det blir riktigt fina kattungar i framtiden. Men EX1 till damerna och CACIB till Sune blev det och alla fick stanna till nominering. Denna dag räckte de inte till panel, men de hade hård konkurenns och alla tre har ju lite kostym kvar att växa i. De är ju unga alla tre.

Bifogar en blandad kompott av bilder och önskar mer päls på samtliga katter till nästa utställlning!!Vanessa på domarbordet


Doris vacken och alert hos domaren!!Lilla Chokolate Chip hos samma domareMamma och DorisKistwars Chocolate Chip


Ida och Sune (Fru Musikas take a Chance on me)Sunes nominering (den blå persern blev nominerad)Blunder stylas enligt konstens alla reglerDe långhåriga huskatternaDoris i panel


Våra vackra panelkatter Blunder och Doris!! Bis Veteran och Nom/CAP

Nos-utställning!!!

Äntligen var det dags för Norrskenskattens utställning. Pirrigt och riktigt roligt att få visa upp våra nya katt-tjejer, Kishtwars Chocolate Chip och Roscinas Vanessa. Dessutom hade vi ju med både Sune, Doris och huskatten Blunder + att vi jobbade i fiket. Så ganska så stressig dag har det allt varit. Men riktigt riktigt roligt har det varit coh bra bedömningar fick vi ju dessutom på nästan allihopa. Den enda besvikelsen var ju att det inte gick så bra för Sune idag, han har ägnat för mycket tid till att jaga tjejer och för lite till att äta. Men men  det kommer ju mer utställningar för honom och då har han förhoppningsvis lagt på sig en del. Alla tjejerna fick jättebra bedömningar men räckte inte riktigt till nomineringar idag, men till 2 ex1 och CAP för Doris. Bäst gick det för vår snart 13-årige huskatt Blunder som gjorde utställningsdebut. Kristiina blev förälskad i honom men eftersom vi hade misslyckats med hans preparering så kunde hon inte nominera honom. Men hon gillade honom så mycket att hon gav honom domarens hederspris och meddelade inför hela publiken att det var vårt fel att han inte gick vidare och att om han hade varit bra preparerad så hade han gjort det. (och man kan ju tycka att sådana som har ett perserkatteri borde klara av att preparera en katt =), men tydligen inte!) Så vi ska göra vårt bästa med prepareringen imorgon, så att vi inte sumpar Blunder chanser då med. Lägger in lite bilder från dagen och går och bakar för nästan allt fika har gått åt och det ska räcka till morgondagens utställning med.

Kistwars Chocolate Chip
Roscinas Vanessa

Blunder och Kristiina RautioJa vem kan mostå en så kramsjuk kisse?
Sune med sitt nya burskynke i Cowboystil :)Doris och Blunder delade bur med ett skynke i temat "Tusen och en natt".


RSS 2.0